KORŇA

Penzión sa nachádza v hornatej dedinke Kysúc v geomorfologickom celku Turzovská vrchovina, neďaleko štátnej hranice s Českou a Poľskou republikou. Penzión je svojím charakterom a vybavením určený najmä pre dovolenkárov turistického zamerania, školské výlety, lyžiarske zájazdy a školy v prírode.

korna upraven  penzion_maria_1360835561_maria12 upraveny  DSC_0318 upraven  maria6 uprea

Na potulkách po romantickom kraji Vám dávame do pozornosti štýlový Penzión, známy kvalitnými službami a príjemnými cenami.  V areáli sa nachádza rybník so pstruhmi, ktoré si hostia môžu sami opiecť na terase alebo grilovať v záhrade. Penzión  je po celý rok vhodný na rekreácie pre deti a dospelých, na víkendové pobyty pre rodiny, školy v prírode.

DSC_0305 upraveny  DSC_0313 upupup  maria9 upooooooo  DSC_0339 upravvvvvvvv

V hotelovej časti ponúkame ubytovanie s kapacitou 42 lôžok, kategórie vyšší štandard v 7 lôžkových izbách s možnosťou prístelky. 2 lôžkových izbách s manželskou posteľou, 2 štvorposteľových izbách s manželskou posteľou a poschodovou posteľou. 1 štvorposteľová izba a 1 päťposteľová izba. Všetky izby sú vybavené kúpeľňou s WC a TV so satelitom.

tFO_588365_orig UUUUPRAV  A UP  klokoc_skalie  16825786 UúúúúúúúúúúúúúúúP

Najnavštevovanejším miestom hornokysuckého mestečka Turzovka je bezosporu Živčákova hora. Práve tu, podľa vyjadrenia dodnes žijúceho Turzovčana Matúša Lašuta, sa 1. júna 1958 zjavila Matka Božia. Miesto  zjavenia Panny Márie najskôr začali navštevovať veriaci z okolitých obcí a od horského prameňa neďaleko miesta zjavenia si domov odnášali fľaše s vodou, čo vraj lieči všetky neduhy tela.

Neďaleko sa nachádza prírodná rezervácia Klokočovské skálie. Mohutná skalná hrana s ukážkami guľovitej odlučnosti. Podobná je aj lokalita Kornica. Lokalita je zaujímavá obrovskou 300 m dlhou a 15 – 25 m vysokou pieskovcovo-zlepencovou skalnou hranou s výskytom unikátnych skalných gúľ. Týchto gúľ tu vďaka ľuďom, ktorí si útvary v minulosti odnášali do záhradiek, nezostalo príliš veľa – na Slovensku možno nájsť i miesta s väčšou koncentráciou (napr. Skalné gule Megoňky) –, rezervácia Klokočovské skálie je však predsa len unikátna, pretože na rozdiel od iných podobných miest sa tu gule vyskytujú nie v starom kameňolome a podobne, ale v čisto prírodnom, ľudskou činnosťou nenarušenom prostredí. Okrem skalných gúľ možno v rezervácii obdivovať i viaceré vzácne druhy rastlín a živočíchov, najmä chránenú rebrovku rôznolistú, ktorá sa pre svoj význam a atraktivitu dostala i do symbolu CHKO Kysuce. Lokalita Klokočovské skálie je prístupná po turistickom chodníku z obce Klokočov.